Wednesday, July 12th, 2017

83 Nursing Interview Questions And Answers

May 22, 2013 by  
Filed under Nursing Assistant Jobs

It is also a wise decision to show excellent business abilities as well to the meeting panel member, which can be achieved by having a duplicate of your CV or continue, a record of sources, and a record of ready concerns to ask. Hiring managers always ask prospective applicants they are meeting with if there are any concerns they would like to ask, which is the reason these concerns are so essential.

Your customer survey should involve at least three strong concerns relevant to possibilities in the progression of your profession in medical and additional academic applications or academic support provided by the medical center or medical center. These kinds of concerns will give the meeting panel member beneficial alerts towards you. Allowing the meeting panel member know you are seeking to further your knowledge and better your abilities as a health professional, then you are also revealing that this is not simply a job, but a profession.

The meeting panel member will also have a record of query that are developed to figure out if you are the right applicant for the available place. It is essential that you are ready for what is requested of you so the meeting panel member does not capture you off secure. You should always appear assured when responding to concerns. The meeting panel member will know a little about yourself, why you remaining your last job, how you found out about the place, your pros and cons, and why they should seek the services of you. Keep in mind when responding to that all flaws can be transformed into strong points through experience if given the chance.

No issue where you are in your profession, at some point you’ll experience a job interview. You’ll be requested many questions-some foreseeable, some complicated. Consider the ones detailed below and think about how you’d response them. Take time to evaluation the concerns that shock you; they’ll help you explain your opinions and get ready you for whatever concerns you’re requested.

nurse interview questions | interview questions for nurses

1. Where do you see yourself in 3 years?
2. What do you bring to this position? How do you stand out from the other applicants?
3. What attracts you to this facility? To this position? What do you hope to get out of the experience?
4. How would you describe your ideal job? Your ideal work environment?
5. Why are you leaving your current position?
6. What did you particularly like about your last position?
7. What’s your most important professional achievement?
8. Who are your career role models and why?
9. How do you set priorities in your work?
10. Do you have any time-management tricks other nurses could benefit from?
11. What are the most important lessons you’ve learned in your career?
12. How much supervision do you want or need?
13. What professional organizations do you belong to?
14. How have you participated in the professional organizations you belong to?
15. What nursing publications do you subscribe to?
16. Have you attended any national conferences? If so, how did you benefit from the experience?
17. Have you ever done any volunteer work? If so, what was it like?
18. How do you keep up with the latest information in your field?
19. What are your goals in terms of going back to school, becoming certified, taking on management responsibilities? 20. Can you give an example of a time you were a leader?
21. Can you give some examples of your problem-solving skills?
22. What do you think are the most challenging aspects of meeting patients’ needs?
23. How do you handle a request you disagree with?
24. What happened the last time you put your foot in your mouth?
25. What actions would you take in your first month on the job?
26. Can you give some examples of your creativity?
27. Who is the most difficult person you’ve ever worked with and why?
28. What type of management style do you work with best?
29. Can you describe a time when you had to intervene for a patient, what you did, and why? What was the outcome?
30. How would you rate yourself in communicating with patients-and with families?
31. Can you describe a situation in which you dealt with a difficult family member?
32. How do you motivate patients?
33. Can you describe a time you went beyond the call of duty?
34. Can you describe a situation in which you thought that you were right and others were wrong-and what you did about it?
35. Can you describe a situation in which you were supposed to work with a person you didn’t like and how you handled it?
36. Have you ever been in a situation in which a co-worker put a patient in jeopardy? If so, what did you do about it? 37. What would you do if you were asked to float to a specialty area you weren’t familiar with?
38. Can you describe a time your work was criticized and how you handled it?
39. How do you handle delegation issues with unlicensed assistive personnel?
40. How would your co-workers describe you?
41. How would you describe your role in a recent code?
42. How do you handle stress?
43. Have you ever been fired or asked to resign?
44. What would a background check on you show?
45. Would your previous employer recommend you?
46. What would you do if you were caring for an alert patient who suddenly got acutely confused and disoriented?
47. What would you do if you found an elderly patient on the floor in his room? How would you document it?
48. Have you worked with many foreign nurses? If so, what did you do to help them?
49. How would you handle a situation in which you couldn’t read a prescriber’s orders?
50. If you were offered your last job again today, would you take it?If you’re returning to nursing after not working in the profession for a while:
51. How long has it been since you worked as a nurse?
52. What have you been doing since you’ve been out of nursing?
53. How have you prepared to return to nursing?
54. Did you take a refresher course? How did it help?
55. How have you kept up with changes in the profession?If you’re a student applying for your first position:
56. What’s your most important achievement as a student?
57. When do you plan to take your NCLEX? Have you taken a course to prepare for it?
58. Where did you get your clinical experience? What units?
59. Did your clinical experience include putting in a urinary drainage catheter or starting an intravenous line access? Inserting or removing a nasogastric tube, or caring for a patient with one?
60. What was your favorite clinical experience? Least favorite? Why?
61. What types of charting systems have you used? What do you like about them? What do you dislike?
62. What do you think is a reasonable orientation time? 63. Have you worked with an electronic medication administration record? Bar coding?
64. What new technology have you used in school, such as personal digital assistants (PDAs)?
65. Are you on-line often? What are your favorite sites for reliable health care information?

66. What made you choose nursing as a career?
Answers:

I wanted to do something in my career that is challenging, interesting, and makes a difference in people’s lives on a daily basis.
My mother is a nurse, and seeing the satisfaction she feels every day by helping people in her job inspired my own interest in the field.
I believe that nursing is one of the most interesting and growing careers available today, and I enjoy the difference I can make in my patient’s hospital experience.

67. How has your training prepared you for a nursing career?
Answers:

I had an internship position at an Oncology Center after graduating last May, which gave me hands on experience with patients, and I am anxious to pursue my career specializing in cancer treatment.
My clinical training in the ER of City Hospital prepared me for the fast paced care required of an ER Nurse.
I had the opportunity to work as a research assistant for Dr. Zane, who was writing about new findings in the treatment of heart disease when I was working at City Hospital. The knowledge I gained during that time prepared me for assisting with cardiac patients in a more effective way.

68. What interests you about working here?
Answers:

Your facility has one of the top rated Cardiac units in the country, and I am interested in utilizing my experience with Cardiac patients in a hospital engaging in the latest research and techniques.
I really enjoy working in Geriatrics, and your facility has a vibrant and innovative reputation for its programs and population.
I have worked in very large hospitals, where I gained valuable experience, but I enjoy working in a small hospital, where you can get to know your patients, the doctors, and your colleagues on a more personal level.

69. Do you have any professional affiliations?
Answers:

Absolutely, I feel it’s important to stay informed about the nursing profession. I’m a member of the American Nurses Association, and the New York State Nurses Association.

70. What do you do to keep current with medical findings and practices?
Answers:

I offer my patients the very best care and advocacy I can.
I believe that I offer my patients comfort and confidence that they are being well cared for.
I feel that my patients know that I am there to provide comfort and understanding, that I will listen to their concerns, and that I will act as their advocate if necessary.

71. How do you handle stress on the job?
Answers:

By focusing on the most important thing, the care of the patient. I feel I owe it to my patients to stay calm and focused on them.
In the ER setting, there are often stressful situations that arise. I just make sure that the stresses of the job don’t interfere with the care of the patient.
I am generally an easy going person, and I don’t allow on the job stress to interfere with my work.

72. How would you deal with a doctor who was rude?
Answers:

I would bring the question to my supervisor. If the doctor was displeased with me in some way, I would want to find out so I could take action to rectify the situation.
I would ask the doctor if there was something in my care of the patient that she felt needed discussion.
If it were a one time occurrence, I would figure that she was just having a bad day. If it happened repeatedly, I would notify my supervisor.

73. How would you handle a patient who constantly complains about pain?
Answers:

I would confer with the attending doctor to make sure that the patient’s pain was being managed in the most effective way.
I would reassure the patient that everything possible was being done to alleviate their discomfort.
I would listen sympathetically to their complaint, reassure them that their concerns were being heard, and that we were doing everything possible to help them.

74. How would you handle a patient who complains about everything?
Answers:

I would first be sure that the patient had no valid complaints, and then just be patient and reassure them that we were doing our very best for them.
I understand that some patients will complain about everything, just because they are unhappy about what brought them to our care. I just reassure them that everything possible is being done to make them comfortable.
I would tell them to stop being so mean, and leave me alone! (But don’t tell your interviewer that!)

75. How would you handle a family who is displeased with your patient’s care?
Answers:

I would listen to their concerns, and reassure them that I was doing my very best for their loved one.
Sometimes family members are looking for someone or something to blame for what their loved one is going through. I would try to reassure them that the patient was getting the best quality of care available.
I would listen to their concerns, and make sure that if any were well founded they were addressed immediately.

76. What do you feel you contribute to your patients?
Answers:

I offer my patients the very best care and advocacy I can.
I believe that I offer my patients comfort and confidence that they are being well cared for.
I feel that my patients know that I am there to provide comfort and understanding, that I will listen to their concerns, and that I will act as their advocate if necessary.

77. What do you find difficult about being a nurse?
Answers:

Sometimes I find it difficult to leave work at work, as I tend to become very involved with my patients.
I think the most difficult part of being a nurse is when I have a patient that is very unhappy, or in a lot of pain, and I can’t comfort them to the degree I’d like.
I prefer to look at difficulties as challenges, and I enjoy conquering challenges.

78. What do you find most rewarding about being a nurse?
Answers:

The most rewarding thing for me as a nurse is seeing the joy when a family first holds their baby.
Interacting with the patients and their families is what I find most rewarding.
I find helping patients through recovery after surgery, which is often one of their greatest challenges, to be most rewarding.

79. What would you do if your replacement didn’t arrive?
Answers:

I would wait until she arrived, or until someone else was called in.
I would notify the supervisor, and offer to stay until my replacement arrived.
Try calling her to see if she were on the way, or if she needed help making arrangements for someone to take her shift.

80. Would you become a doctor if you had the opportunity?
Answers:

No, I enjoy the personal contact with my patients, and the comradeship with my colleagues unique to nursing.
I chose to become a nurse because I find the field fascinating. I plan on advancing my career as a nurse, not a doctor.
Yes, I enjoy the medical field tremendously, and plan to continue my education throughout my career.

81. Would you describe yourself as organized?
Answers:

Absolutely. I like to have a check list, and make sure that each item gets the attention it needs.
Yes, sometimes a little too much so. I make sure that everything is neat and in order.
I am a very organized and thorough person, which I think contributes to my success as a nurse.

82. Are you a self motivator?
Answers:

Absolutely. I can always find something productive that needs doing.
I’m very motivated to do a good job at what I take on, and I like to stay busy.
I am a self motivator, and I take great pride in my job as a nurse.

83. Do you prefer to work alone, or as part of a team?
Answers:

That depends on the circumstances. I enjoy being part of a treatment and support team, but I also like the autonomy of working alone.
I believe that nursing in a hospital is a team effort, and I really enjoy making my contribution to the team.
You need a certain amount of independence to work without the daily support of a team. As an in home nurse, I enjoy the one-on-one with my patients.

Online dating , Seo , Health care , Finance , Get boyfriend back , Cheap hotels , Travel